A DK vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Lázárral szemben

Budapest, 2014. május 28., szerda (MTI) - Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárral szemben a Demokratikus Koalíció (DK) annak tisztázására, hogy a fideszes politikus miből akarja visszafizetni kétmillió forintnyi költségtérítését.

Hivatalos vagyonnyilatkozata szerint ugyanis nincs ennyi pénze - közölte a DK szóvivője szerdán az MTI-vel.

 Gréczy Zsolt utalt az Origo hírére, amely szerint a hírportál által indított per tárgyalásán kiderült, hogy „közel kétmillió forintba került a szállás Lázár Jánosnak és egy munkatársának három utazáson, összesen hét nap alatt”. Lázár János reagálásában arról tájékoztatta az MTI-t, hogy lemond utazási költségtérítéseiről, a három utazáson felhasznált kétmillió forintot pedig a költségvetés „rendelkezésére bocsátja”.

A DK szerint azonban Lázár János „nem mentesülhet ezzel a gesztussal a hűtlen kezelés gyanúja alól, ha netán magáncélú utazását tüntette fel hivatalos útnak” - írta közleményében az ellenzéki párt szóvivője.

Ha viszont minden rendben volt az utazás körül, miért akarja a költségtérítést visszafizetni? - tette fel a kérdést Gréczy Zsolt, követelve, hogy Miniszterelnökség hozza nyilvánosságra a részletes adatokat, hol, mire és miért kellett a költségvetésnek az államtitkár számára kétmillió forintos szállásköltséget fizetnie.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.