Debrecenben játszik a székely válogatott

Megkezdte felkészülését a következő bajnoki és kupa szezonra a DVSC-TEVA együttese. Ebből az  alkalomból a klub vezetése és játékosai közül öten találkoztak a sajtó képviselőivel kedden.

Két, hétszeres bajnok futballista befejezi az aktív pályafutását. Pontosabban Bernáth Csaba döntött úgy, hogy 35 és fél évesen felhagy a napi edzésekkel, a mérkőzések előtti izgalmakkal és az évekkel ezelőtt megkezdett civil életben kamatoztatja tovább képességeit. A júliusban sorra kerülő, a Nagyerdei Stadionban lejátszandó Lyon elleni felkészülési derbin búcsúztatják majd el a népszerű Börnit.

Dombi Tibor esete más. Ahogyan azt a Díszpolgár Magazinnak elmondta, minden évben felmerült a gondolat benne és a vezetőkben is a hogyan továbbról. A konkrétumok most alakultak ki.

- Nem is töprengtem azon, mi lesz velem 40 évesen, de Szima Gábor elnök úr és a többiek egy nagyszerű lehetőséget kínáltak. Én leszek a második csapat játékos-pályaedzője, és ha a szükség úgy kívánja,  akkor beszállok kicsit az első gárda liga-kupa, vagy netán bajnoki összecsapásaira is. Óriási érzés, még fel sem fogtam ezt a gáláns, nagylelkűséget.

Szima Gábor csak annyit  tett hozzá, hogy Kicsi ezt kiharcolta magának, a klubnak pedig kötelessége ikonjairól gondoskodnia.

Varga József visszatért anya egyesületébe, másfél évi német és angol kölcsön után a Lokival kezdte az alapozást, Kondás edző a középpályán számít a válogatott játékosra. Persze az sem kizárt, ha az átigazolási időszakban olyan ajánlat érkezik külföldről Józsikáért, ami visszautasíthatatlan, akkor mehet.

Másik, már igazolt új fiú a szerb, az előző idényben a Fradinál játszott Alekszander Jovanovics. A játékos elmondta, a   legjobb magyar együttesbe szerződött, több poszton bevethető, célja minél több serleg begyűjtése a Debrecennel.

Ami az erősítéseket illeti, az elnök diplomatikus volt:

- Lesznek érkezők - közölte -, de csak olyan labdarúgókat szerződtetünk, akik valóban jelentősen tolják majd a DVSC szekerét. Gyors belső védőre, szélvész baloldali középpályásra, és viharos befejező csatárra mindenképpen igényt tartunk. Természetesen az anyagiak behatárolják a lehetőségeinket, de optimista vagyok.

Megfogalmazódott - Szakály Péter csapatkapitány véleménye alapján is -, hogy a társaság rendkívül elszánt és motivált, mindenképpen valamelyik európai kupa főtáblájára szeretnének kerülni. Ha lesz némi szerencsénk is - tette hozzá Kondás Elemér -, akkor újra átélhetjük a 2009-es BL menetelést.

Zavartalan a bérletek árusítása, minden nap több pénztárnál lehet lekötni az egész bajnoki szezonra érvényes ülőhelyeket.

A csapat a jövő héten Balmazújvárosra költözik, ahogyan azt a vezetők közül többen megjegyezték, Debrecenben is minden adott, de anno szintén Veres Péter szülőhelyén készültek, és jött is utána néhány hónap múlva a Liverpool a BL főtábláján.

A felkészülés során barátságos meccset játszik majd a Loki a székely válogatottal. A szomszédból érkezőknek ez lesz az első hivatalos mérkőzésük. Van közöttük három NB I-es játékos, de  a többiek a román másodosztályban kergetik a labdát. Ahogy a katalán, a baszk, vagy a bajor válogatott meccseit is sokan nézik, remélik a szervezők, hogy a székelyek elleni derbire is sokan lesznek kíváncsiak.

Akkor én meg befejezem az írást,  mert most megy  előttem egy kéményseprő, és ha ütöm a billentyűket, nem tudom megfogni a gombomat.

W. Gy.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.