Biokertészek vására

Az elmúlt tíz évhez hasonlóan, idén október 11-én is megrendezik a Biokertész Kör tagjainak köszönhetően a Kandia utcai biovásárt Debrecenben.

A Bioudvar Közhasznú Egyesület által működtetett biopiac 2003 nyarán jött létre, Debrecen első önálló kistermelői piacaként. Az indulás elsősorban a nagyon aktív debreceni Biokertész Kör tagjainak köszönhető, akik a mai napig a magját, bázisát adják a közösségnek. Nyolc-tíz biotermelő, a régió kisebb-nagyobb biokertészetei, gazdaságai árusítják rendszeresen garantáltan vegyszermentes portékájukat a Kandia utcai bioudvaron szombat délelőttönként – adta tájékoztatásul a szervezet.

A piacon csak olyan termelők árulhatnak, akik rendelkeznek egy ellenőrző szerv tanúsítványával. A vásárok kínálata is évről évre bővül, hiszen a termékpalettán a zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek, valamint a pék- és húsáruk mellett megtalálhatóak különböző mézalapú termékek, kecsketejes szappanok és biokozmetikumok is.

A szervezők szerint a vásározás családias légkörben zajlik, hiszen különböző rendezvények és családi programok lesznek, valamint ételkóstolásra is adódik lehetőség.

Toók László

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.