Az LMP a teljes Klik-jelentés nyilvánosságra hozását kéri

Budapest, 2014. január 28., kedd (MTI) - Az LMP közérdekű adatigényléssel fordult Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterhez, hogy teljes egészében váljon hozzáférhetővé a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról (Klik) készült jelentés - közölte Osztolykán Ágnes, a párt országgyűlési képviselője kedden az MTI-vel.

 

    Az LMP szerint a Klik elnökének és Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkárnak is távoznia kellene azok után, hogy a kormány megrendelésére készült jelentés szerint az intézményfenntartónál hibák sorozatát követte el a vezetőség. Az Országgyűlés oktatási bizottságának alelnöke közleményében azt írta: a kiszivárgott információk szerint "hibás döntések sorozatáról, rossz vezetési gyakorlatról és ésszerűtlen gazdálkodásról szól a jelentés, amit a nyilvánosságnak joga van teljes egészében megismernie". A Klik működése rengeteg pedagógust, szülőt és diákot érint, így, ha hibák vannak, azok megismeréséhez is mindenkinek joga van - tette hozzá az LMP-s politikus.

   Hétfőn az Index írt arról, hogy Szabó Balázs miniszteri biztos hetekig vizsgálta a közoktatás legfőbb irányító szervét. A Klik és elnökének tevékenységéről szóló jelentésében egyebek között azt írta: azt hibás gazdasági döntések, valótlanságok állítása, rossz vezetési stílus és a jobbító javaslatok figyelmen kívül hagyása jellemezte. A jelentés személyesen az elnököt hibáztatja a 2013-as gazdálkodás szakszerűtlenségéért és a szervezet 2014-es költségvetésébe kódolt, az év végére akár 50 milliárdosra duzzadó hiányáért is - írta az Index.

    Az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelési államtitkársága az MTI-nek küldött közleményében a cikkre úgy reagált: a minisztériumi átvilágítás a Klik hatékony működését segíti, a központ elnöke pedig változatlanul élvezi a miniszter bizalmát.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.