35 milliárd forint értékű beruházás a Tisza-tónál

Abádszalók,  2014. május 3., szombat (MTI) - A Tisza-tónál és környékén jelenleg a legkülönbözőbb területeken mintegy 35 milliárd forint értékű fejlesztés zajlik, hogy Magyarország legfontosabb ökoturisztikai térsége színvonalasabb szolgáltatásokkal fogadhassa az ide látogatókat, illetve javuljanak a helyben lakók életkörülményei.

Ezt mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, a Nagykunság országgyűlési képviselője szombaton Abádszalókon, a hétvégén tartott Tisza-tó Expón tett látogatása alkalmából az MTI-nek.

A politikus a beruházások között fontosnak nevezte azokat, amelyek a térség gyorsabb és zökkenőmentesebb megközelítését szolgálják, így például a Tiszafüred és Füzesabony, valamint a Karcag és Kunmadaras közötti út újjáépítését. A következő egy-két év tervei között szerepel a közlekedési lehetőségek bővítéseként a Tiszafüred és Hortobágy közötti, illetve a Poroszlót Tiszafüreddel összekötő kerékpárút megépítése; az utóbbi nyomvonala egyedülállóan a Tisza medrének szélén és hidakon át vezet majd - tette hozzá. 

Fazekas Sándor jelezte: a tóparti fejlesztések sorában Abádszalókon egy pályázat keretében a kisváros sétányát szeretnék felújítani a hozzá tartozó háttérlétesítmények korszerűsítésével. Több településen pedig a strandokat teszik komfortosabbá az önkormányzatokkal közösen.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a Tisza-tó Magyarország egyik keresett horgászparadicsoma, ezért a Tisza-tó Komplex Projekt fejlesztési program keretében egy hallépcső is kiépül a vízen.

A Tisza-tó Expót első alkalommal rendezik meg, május 2-4. között, az eseménynek Abádszalók, az Attila-öböl ad otthont. A vízi sportokkal és horgászattal foglalkozó tematikus kiállítást kulturális műsorok, halléfőző fesztivál színesítik.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.